RAKENNUSALAN YRITYS – MILLAISIA VIDEOITA KANNATTAA TEHDÄ?

 
 
henry-co-3coKbdfnAFg-unsplash.jpg
 
 

RAKENNUSALAN YRITYS – MILLAISIA VIDEOITA KANNATTAA TEHDÄ?

Rakennusalan yritykset voisivat helposti lisätä tunnettuutta ja kassavirtaa hyvien videoiden avulla. Rakennusala on visuaalista; siihen liittyy paljon erilaista käsin tekemistä sekä laitteita ja koneita. Rakennusalalla on myös selkeitä projekteja, jotka alkavat ja päättyvät, ja siten muodostavat jo itsessään johdonmukaisen tarinan kaaren. Lisäksi rakennusalalta löytyy usein hauskoja ja räväköitä persoonia, jotka sopivat hyvin kameran eteen.

MILLAINEN VIDEO RAKENNUSALAN YRITYKSEN KANNATTAA TEHDÄ?

Lähdetään liikkeelle siitä, millainen video rakennusalan yrityksen kannattaisi tuottaa. Oikeanlaisen videon tekemiseen ei ole mitään universaaleja kaavoja tai sääntöjä. Vahva suositukseni on dokumentoida joku olemassa oleva rakennusprojekti videolle. Videolla kannattaa kertoa millaisesta työstä on kyse, miten se alkoi ja päättyi – ja päästää vaikkapa työn tilaaja ääneen kertomaan, miten projekti sujui.

Asiakkaan antamat kiitokset ja suositukset ovat tärkeitä. Joidenkin selvitysten mukaan yli 70 prosenttia ihmisistä on valmiita kokeilemaan tuntematonta tuotetta tai palvelua, mikäli samaistuttava henkilö suosittelee sitä.

Toisinaan meiltä halutaan ostaa kaikenkattava “yritysvideo”, joka esittelisi yhdessä videossa yleisesti yrityksen palvelut ja tuotteet. Ajatellaan, että tällainen video kestää aikaa paremmin kuin vaikkapa yhdestä urakasta kertova video.

Totuus kuitenkin on, että tällainen yleisluontoinen video onnistuu harvoin hyvin. Liian isolla pensselillä maalatessa yritysvideosta tulee korulauseita pursuava kiiltokuva siitä, mitä yritys todella on. Videosta tulee teennäinen ja siitä on vaikea saada otetta. Tästä syystä yritysvideossa kannattaa keskittyä tarkemmin siihen, mitä yritys todella tekee – ja mielellään valita jokin hyvin selkeä tuote tai projekti. Rakennusalan yritykselle se voi olla juuri yksittäinen urakka. Äläkä pelkää, yksittäisestä urakasta kertova videokin kestää kyllä aikaa!

Alla näet esimerkin tämän tyyppisestä videotuotannosta, jonka toteutimme Telinekataja Oy:lle.

Telinekatajan video sai Facebookissa, joka oli videon pääjakelukanava, hyvän vastaanoton ja asiakkaalta kiitosta. Videota katseltiin yli 24 tuhatta kertaa, se keräsi yli 100 tykkäystä ja 18 jakoa.

Miksi Telinekatajan video sitten toimi? Se toimi siitä syystä, että katselukokemus oli miellyttävä katsojalle. Videotuotannossa päädytään helposti tekemään videoita, joista yrityksen omistajat/työntekijät tykkäävät. Sekin on tietysti tärkeää – ja videoita on joskus hyödyllistä tehdä ensisijaisesti tai jopa ainoastaan sisäiseen viestintään –, mutta aina täytyy muistaa, että me teemme videoita lähtökohtaisesti yrityksesi asiakkaita varten. He ovat niitä, jotka tuovat eurot kassaasi, ja tavallaan he ovat lopulta myös videotuotannon maksajia.

Telinekatajan videossa keskityimme juuri näihin elementteihin. Halusimme luoda videosta ikään kuin sankaritarinan. Halusimme videon, joka on oikeasti miellyttävä katselukokemus. Lisäksi halusimme päästää Telinekatajan asiakkaan, työn tilaajan, ääneen ja antaa hänen kertoa, kuinka projekti on sujunut. Asiakkaan referenssistä saimme videolla kaivattua uskottavuutta.

Toinen vaihtoehto on tehdä video jostakin tärkeästä aiheesta tai tapahtumasta. Rakennusalan yritykselle se voisi olla vaikkapa työturvallisuusviikko. Jos työturvallisuus on yrityksellesi tärkeää, niin sen viestiminen videolla oikeaan aikaan oikeassa paikassa on erittäin fiksu veto. Mieti siis, mitkä tapahtumat tai teemat puhuttavat toimialallasi, ja tartu niihin!

HYVÄ VIDEO TARVITSEE MYÖS SUUNNITELMALLISEN JAKELUN

Ilman suunnitelmallista jakelua hyväkin video jää yleisöltä näkemättä. Rakennusliikkeelle parhaita jakelukanavia ovat Facebook (kaikki ovat siellä), LinkedIn (markkinoijat ovat siellä) sekä YouTube (maailman toiseksi yleisin hakukone). Video kannattaa upottaa myös yrityksen verkkosivuille. Mainonta täytyy Facebookissa ja YouTubessa kohdentaa oikeaan asiakasryhmään. Tutustu alustojen mainostyökaluihin ja mieti, ketkä ovat tyypillisiä asiakkaitasi?

Video sopii mainiosti myös remarketing-tarkoitukseen, eli sitä voidaan näyttää niille henkilöille, jotka ovat vastikään käyneet yrityksesi verkkosivulla. LinkedInissä jakelu on suositeltavaa tehdä omalla henkilökohtaisella profiililla ja hyvällä saatetekstillä.

YHTEENVETO

  • Suunnittele video asiakasta varten. Asiakastasi kiinnostaa, mitä yrityksesi tekee ja millaista osaamista ja palvelua yrityksesi tarjoaa. Pyri välittämään tätä tietoa konkreettisten esimerkkien kautta. Teot puhuvat enemmän kuin sanat.

  • Keskity tiettyyn tuotteeseen tai projektiin. Video kääntyy paljon paremmin kassavirraksi, kun siinä on selkeä tarttumapinta ja pointti. Unohda taivaanrannan maalailu ja korulauseet – näytä!

  • Hyödynnä olemassa olevia asiakkuuksiasi ja päästä tyytyväinen asiakkaasi ääneen videolla. Puskaradio on usein tehokkain markkinoinnin väline ja video on erinomainen keino skaalata puskaradiota. Yhteinen videoprojekti on myös yksi tapa tiivistää asiakassuhdetta.

Jos haluat apua videotuotannon suunnittelussa ja toteutuksessa, ota rohkeasti yhteyttä niin keskustellaan, miten voisimme auttaa sinua.


 
 
 
Previous
Previous

Ravintolan videotuotanto pähkinänkuoressa

Next
Next

YRITYSVIDEON TEKEMINEN