Rulla Media

View Original

Videolla esiintyminen 100X paremmaksi YHDELLÄ muutoksella

Tässä artikkelissa jaan vinkin, jolla parannat videoesiintymistäsi 100X. Tämä pätee erityisesti asiantuntijoihin, jotka ovat kielellisesti taitavia ja kirjaoppineita.

Lyhyesti: Vältä passiivia!

Suomen kielessä passiivia käytetään paljon. Se ei kuitenkaan ole rentoa puhekieltä, eikä se sovi hyvin videolle. Passiivi on sitä tylsää jargonia, jota kukaan ei jaksa kuunnella ellei ole pakko.

Suosi videolla sen sijaan aktiivimuotoa, eli korosta KUKA tekee tai kokee. Puhuttele katsojaa niin kuin istuisitte saman pöydän ääressä!

❌ Eli ei: Video kertoo yrityksesi kulttuurista.

✅ Vaan: Videolla voit kertoa yrityksesi kulttuurista.

❌ Ei: Palvelu muotoutuu asiakkaan tarpeiden mukaan.

✅Vaan: Muotoilemme palvelun tarpeidesi mukaan.

Puhu muodossa minulta sinulle. Tai jos haluat olla asteen verran virallisempi, meiltä teille. Jälkimmäinen muoto toimii hyvin, kun viestitään yrityksenä asiakkaille. Ensimmäinen sopii rennompiin asiayhteyksiin, kun on selvää, että äänessä on yksilö.

Kenties yksi syy, miksi amerikkalaiset ovat meitä niin paljon parempia luontaisia esiintyjiä, piilee siinä, että englannin kielessä käytetään vähemmän passiivia. Toki koko amerikkalainen sosiaalinen kulttuuri eroaa meistä, mutta onhan kieli keskeinen osa kulttuuria.

Extra: näin helpotat videon editointia

Haluan jakaa vielä yhden extravinkin. Näin teet videosi leikkaamisesta ja editoinnista äärettömän paljon helpompaa:

  • Ennen kuin aloitat puhumisen kameralle, ota neutraali ilme, vedä kerran rauhallisesti happea, kiinnitä katse kameraan ja aloita puhuminen vasta sitten.

  • Kun lopetat puhumisen, pidä katseesi kiinni kamerassa hetken aikaa.

  • Vältä puheen lopettamista mutinaan tai täytesanoihin, kuten “ja” tai “eli”. Lopeta kappaleen viimeinen lause aina jämäkästi pisteeseen.

Kun teet nämä kolme asiaa, videoesiintymisesi on vakuuttavaa ja kaikenlaisia miettimistaukoja tai muita turhia kohtia on helppo leikata myöhemmin pois.

Mitä muita videoesiintymistä koskevia vinkkejä tulee mieleen? Mitä vinkkejä kannattaisi nostaa esiin seuraavassa artikkelissa?

PS – Jos haluat lukea lisää tämänkaltaisia konkreettisia vinkkejä, lisää minut kontaktiksi LinkedInissä. Postaan aktiivisesti videoviestintään liittyviä vinkkejä ja ajatuksia.

See this form in the original post