Näin teet videoita kuin Oura

 
 

Jos haluat oppia markkinoimaan tuotetta videoilla, kannattaa kurkistaa mitä Oura. Oura nimittäin hyödyntää videoita taitavasti kaikissa ostopolun vaiheissa.

Asiakkaan opettaminen

Yllä olevassa videossa käydään selkeästi vaihe vaiheelta läpi, kuinka Ouran tilaaminen ja sovittaminen tapahtuu.

Pane merkille, että Ouran tuote on suhteellisen vaikeasti ostettava. Sormus voi äkkiseltään tuntua simppeliltä tuotteelta, mutta mikäli se ei istu asiakkaan käteen täydellisesti, hän palauttaa sen.

Kun tuote on monimutkainen tai vaikeasti ostettava, asiakkaan opettaminen nousee erittäin tärkeään rooliin – ja siinä video on erinomainen työkalu.

Tämä kannattaa muistaa kaikessa tuotemarkkinoinnissa. Mitä komplesimmasta tuotteesta on kyse, sitä tärkeämpää on luoda opetuksellista materiaalia.

Ouran video on teknisesti hienosti tehty, mikä antaa laadukkaan kuvan myös itse tuotteesta. Video on kuvattu ja valaistu tyylikkäästi. Roolissa on ammattinäyttelijä. Lokaatio, puvustus ja sisustus kommunikoivat kaikki samaa johdonmukaista visiota.

Kaikki tämä antaa tuotteesta välittömästi arvokkaan kuvan.

Videon tekemisessä on ajateltu myös sen käyttöikää ja jakelua. Narratiivi perustuu ääninäyttelyyn (voiceover), jolloin videosta on helppo tehdä eri kieliversioita.

Toinen asia, mihin kannattaa kiinnittää huomiota on se, että videossa ei näytetä lainkaan Ouran sovellusta. Tähän voi olla monta syytä, mutta yksi lienee se, että sovellus päivittyy useammin kuin itse fyysinen tuote.

Kun sovellusta ei näytetä, videota ei tarvitse jatkuvasti päivittää, jolloin se kestää paremmin aikaa.

Mainokset

Tv-mainosformaatin merkityksestä nykymarkkinoinnissa voidaan kiistellä loputtomasti, mutta se on varmaa, että klassinen mainoselokuva on yksi parhaita keinoja saada brändi näyttämään isolta.

Ouran mainoselokuva tuo selkeästi esiin sen, mistä tuotteessa on kyse. Sormus on sekä funktionaalinen että muodikas. Se sopii kaikkiin tilaisuuksiin ja harrastuksiin – ja asukokonaisuuksiin.

“A little bit of fashion with a whole lot of function.”

Ouran mainoselokuva on laadukkaasti tehty, mikä ei tule yllätyksenä. Se on visuaalisesti kiinnostava ja tyylikäs, ja äänimaailma herättää uteliaisuutta ja ihmetystä.

Käsikirjoitukseen on onnistuttu hyvin kiteyttämään Ouran ideologia.

Mainoksessa ei takerruta teknisiin seikkoihin, vaan kerrotaan yleisluontoisesti mitä hyötyä Ourasta on asiakkaalle. Toiminnallisuutta avataan juuri sen verran kuin on tarvis.

Oura hyödyntää mainoksissaan myös animaatiota. Animaatio on tehokas keino pukea tekniset ominaisuudet visuaaliseen muotoon.

Siinä missä kamera sopii inhimillisten ja samaistuttavien tarvinoiden kertomiseen, animaatio on hyvä keino antaa tuotteesta futuristinen ja teknisesti ylivertainen vaikutelma.

Kun kyseessä on teknologiatuote, kuten Oura, molempia formaatteja kannattaa hyödyntää.

Asiakaskokemukset

Oura hyödyntää asiakaskokemuksia monipuolisesti ja nykyaikaisesti. He jakelevat sekä tuotantolaadullisesti korkealuokkaisia, elokuvallisia videoita että asiakkaiden itse puhelimella kuvaamia klippejä.

Tämä on juuri se tapa, miten videoita kuuluu nykypäivänä tehdä.

Tietyyn tuotantotapaan ei kannata takertua. Katsoja ei välitä, ovatko videot laadullisesti yhdenmukaisia, vaan tärkeintä on, että sisältö on uskollinen julkaisualustalle.

Jos katsot vaikkapa Ouran Tiktok-kanavaa, niin siellä näet enimmäkseen puhelimella kuvattua materiaalia.

Huomaa, että Oura on dokumentoinut kirjavasti eri asiakkaiden kokemuksia. Kattava videokirjasto antaa Ouralle mahdollisuuden kohdentaa markkinointia eri ostajapersooniin samaistuttavalla tavalla.

Mitä Ouralta voi oppia?

  • Opettakaa asiakasta ostamaan ja käyttämään tuotetta. Opetusvideoilla vähennätte palautuksia, henkilökohtaisen asiakaspalvelun tarvetta, reklamaatioita jne. Samalla rakennatta asiakaslähtöistä brändiä.

  • Mainostakaa. Kertokaa, mitä ideologiaa ja kulttuuria tuotteenne edustaa. Herättäkää kiinnostusta uudessa yleissössä.

  • Tuottakaa sekä korkealuokkaisia videoita että puhelimella kuvattuja, kevyitä videoita. Kyse ei ole joko tai -asetelmasta, vaan sekä että. Eri kanavat ja asiayhteydet vaativat erilaisia sisältöjä.

  • Dokumentoikaa asiakaskokemuksia niin paljon kuin pystytte. Älkää antako tekniikan tulla tielle. Jos budjetti on pyöreä nolla, pyytäkää asiakasta kuvaamaan lyhyt palaute omalla puhelimella tai taltioikaa haastattelu etäpalaverissa.

  • Tehkää videoita, jotka kestävät aikaa. Välttäkää videoissa asioita, jotka päivittyvät tiheään. Videon tyylilajia valitessa ei myöskään kannata langeta jokaiseen trendiin. Miettikää millainen sisältö on relevanttia myös viiden vuoden päästä.

 
 
 
 
Previous
Previous

[LATAA OPAS] Kuinka pyydät asiakasta mukaan referenssivideoon?

Next
Next

Valaistukseen panostaminen videotuotannossa