Rekryvideo – tavoita talentti videolla

 
 
rekryvideo.jpg
 
 

Tässä artikkelissa kerron, kuinka Alexandria Pankkiiriliike sai rekryvideoilla 80 % parempia tuloksia kuin aiemmilla rekrykampanjoilla – ja kuinka sinä voit tehdä saman.

Tuliko rekrykampanjastasi suutari? Hakemuksia kilahti laatikkoon vain kourallinen. Joukosta puuttui todelliset A-luokan pelaajat. Ehkä ketään ei oikeastaan edes kiinnostanut.

Työnantajana joudut myymään yrityksesi tuleville ja olemassa oleville työntekijöillesi siinä missä asiakkaillesikin.

Älä huoli, en ala tässä latelemaan latteuksia työelämän murroksesta. En puhu milleniaaleista tai syvemmän merkityksen synnyttämisestä. Olemme kuulleet nämä mantrat tuhat kertaa.

Mennään suoraan asiaan. Haluan paljastaa sinulle, kuinka Alexandria Pankkiiriliike sai videoihin perustuvalla rekrykampanjalla 80 % parempia tuloksia kuin aikaisemmilla rekrykampanjoillaan.

Tämän tekstin luettuasi sinä voit tehdä saman!

80 % parempia tuloksia rekryvideoilla

Toteutimme rekryvideokampanjan Alexandrialle. Tapa, jolla kampanja toteutettiin, oli yksinkertainen ja tehokas.

Alexandrian videokampanja sisälsi 3 rekryvideota. Kutsumme tätä kokonaisuutta nimellä 60-30-15.

Ensimmäinen videon oli 15-sekuntinen mainos. Sen tarkoituksena oli kiinnittää talentin huomio ja saada hänet klikkaamaan rekrymainoksesta. Ei muuta.

Toinen video oli 60-sekuntinen video, joka upotettiin rekrysivulle. Sen tarkoituksena oli kertoa Alexandrian kulttuurista ja esitellä erilaisia ihmisiä, jotka työskenteleävät Alexandriassa.

Kolmantena oli 30-sekuntinen video, joka suunniteltiin sekä mainontaan että uudelleenmarkkinointiin (remarketing).

Tässä kampanjan tuloksia, jotka meillä on lupa jakaa julkisesti:

  • Videokampanjalla tavoitettiin 75 473 henkilöä ja yksittäinen henkilö näki mainoksen keskimäärin 2,49 kertaa. Linkkiä klikattiin 2 606 kertaa.

  • Yhteensä hakemuksia saatiin 66 kpl, joista suoraan mainoksen kautta tuli 38 kpl. Yhden hakemuksen hinnaksi muodostui noin 35 €.

  • Videokampanjan tulokset olivat 80 % paremmat kuin keskimäärin aikaisemmin.

  • Parhaiten videot menestyivät Facebookissa ja Instagram-tarinoissa. 95 % liikenteestä tuli mobiililaitteista.

Mitä mieltä Riikka Alexandrian markkinoinnista on rekryvideoista?

Kuinka kampanja mielestäsi onnistui ja mitä mieltä olet videoista?

“Kampanja onnistui todella hyvin. Saimme videoiden avulla erinomaisia tuloksia – niin määrällisesti kuin laadullisesti. Hakemusten määrä nousi 80 % ja laatu oli selvästi keskimääräistä parempaa.

“Videot olivat juuri sellaisia kuin pitikin: niistä välittyi aidosti Alexandrian kulttuuri ja tapa tehdä töitä. Lisäksi videoiden toteutus oli tyylikäs ja jakelukanavat huomioon ottava.”

Mitä mieltä olet ylipäätään yhteistyöstä kanssamme?

“Yhteistyö Rulla Median kanssa on aina sujunut mainiosti. Alun perin lähdimme testaamaan yhteistyötä Rullan modernin otteen ja näkemyksen vuoksi – digi vaatii aika erilaista sisältöä kuin perinteisemmät kanavat.

“Olemme tehneet yhdessä monta onnistunutta projektia ja Rulla onkin nykyään ykkösvalintamme kaikissa videoihin liittyvissä toteutuksissa.”

Olemme tuottaneet Alexandria Pankkiiriliikkeelle useita videoita sekä markkinointikäyttöön että sisäiseen jakeluun. Tämän videon teimme Alexandrian sisäisestä kickoff-tapahtumasta.

Rekryvideoiden toteutus – 3 vinkkiä

Puhutaanpa loppuun hetki videoiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

Ensiksi täytyy mainita, ettei paraskaan video tuota tuloksia ellei se näy oikeille ihmisille oikeaan aikaan. Rekryvideo vaatii aina silmäpareja. Alexandrialla tämä ymmärretään hyvin. Emme olisi saaneet näin hyviä tuloksia ilman Suomen Digimarkkinoinnin toteuttamaan videoiden jakelua ja kampanjan suunnittelua.

Mutta miten luodaan onnistunut rekryvideo?

1) Päästä työntekijät ääneen. Useimmiten paras tapa kertoa yrityksen kulttuurista on päästää ääneen työntekijät. He elävät tämän kulttuurin keskellä ja ilmentävät sitä päivittäin. Näin toimimme myös Alexandrian rekryvideoissa.

2) Valitse kirjava kasti päähenkilöitä. Videoihin valittiin kolme erilaista persoonaa, eri lähtökohdista. Yleensä on hyvä merkki, jos haastateltavat puhuvat spontaanisti samoista asioista tietämättään, mitä muut sanoivat. Tämä viestii siitä, että yhtenäinen kulttuuri on sisäistetty. Näin tapahtui myös Alexandrian videoissa.

3) Ymmärrä kohderyhmääsi. Onnistumisen todennäköisyys on korkeampi, kun tiedostat missä kohdeyleisösi viettää aikaa ja millainen sisältö heitä kiinnostaa. Alexandrian videoista tehtiin meneviä ja ne optimoitiin jakelukanaviin.

Tarvitseko apua rekryvideoiden suunnittelussa ja tuotannossa? Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!