Kuinka pääsimme videolla 600M yhtiön neuvottelupöytään?

 
 
Andrew Neel
 
 

Kuinka pääsimme yksittäisen videon ansiosta neuvottelupöytään 600M liikevaihtoa tekevän yhtiön markkinointijohtajan kanssa vaikka Rulla Media oli vasta perustettu?

Pari vuotta sitten teimme ensimmäisen myyntivideon. Rulla Media oli perustettu vain kuukausia aiemmin, eikä kukaan tiennyt meistä vielä mitään.

Meillä ei ollut juuri aiempia työnäytteitä, mutta luotimme omaan osaamiseemme.

24 tunnin sisällä myyntivideon julkaisemisesta olimme saaneet vastauksen neljältä yhtiön johtoryhmän jäseneltä, mukaan lukien toimitusjohtajalta.

Miten tämä on mahdollista ja mikä video oikein oli kyseessä?

Myyntivideo – mikä ja miten

Valitettavasti en voi ainakaan vielä julkaista videota julkisesti. Kerron siitä kuitenkin kaiken oleellisen, mitä sinun tarvitsee tietää.

Erään sateisen viikonlopun aikana kuvasimme 600M liikevaihtoa tekevälle yhtiölle myyntivideon. Videossa teimme tarjouksen, joka läpi mennessään tulisi täysin mullistamaan oman yrityksemme alkutaipaleen.

Yhtiöllä oli useita toimipisteitä saman kaupungin sisällä. Videossa vierailimme toimipisteissä ja pitchasimme, millaista videomainontaa voisimme kustakin pisteestä toteuttaa.

Teimme videosta hyvin tarinallisen. Kuvakerronnan avulla kuljetimme katsojan kaupungin halki ja kävimme testaamassa yhtiön palveluita. Toimme omat persoonamme selvästi esiin ja myyntipuheiden väliin leikkasimme tyylikästä montaasikuvaa ja musiikkia.

Videon alkuun iskimme napakan koukun: heti ensimmäisessä lauseessa puhuttelimme yhtiön johtoryhmän jäseniä etunimillä.

“Mitään vastaavaa he eivät ole ennen nähneet”, aavistelimme innoissamme.

Videon lopussa istuimme alas kahvikupposen äärelle. Musiikki hiljentyi. Sade oli päättynyt. Olimme jälleen asiakkaan tiloissa, erään ****** rauhallisessa nurkkahuoneessa. Katse naulittuna tiukasti kameran linssiin kerroimme, mitä videotuotanto tulisi maksamaan ja mitä projektin käynnistäminen asiakkaalta edellyttäisi.

Lopuksi ruutuun ilmestyi yhteystietomme.

Ensimmäinen kontakti

Taustatyönä olimme selvittäneet yhtiön johtoryhmän yhteystiedot ja lähettäneet heille kontaktipyynnön LinkedInissä.

Kirjoitimme jokaiselle yhtiön johtoryhmän jäsenelle henkilökohtaisesti muotoillun sähköpostiviestin. Viesti sisälsi lyhyen esityksen tarjouksesta ja siihen oli liitetty linkki piilotettuun YouTube-videoon.

Torstaina 12. lokakuuta 2017, kello 9.40 painoimme lähetysnappia. Meillä ei ollut mitään aavistusta, mitä seuraavaksi tulisi tapahtumaan.

Seuraavan 24 tunnin sisällä postilaatikkoon kilahti vastaus neljältä yhtiön johtoryhmän jäseneltä, mukaan lukien toimitusjohtajalta. Olimme innosta pinkeänä!

Saimme melko nopeasti sovittua tapaamisen parin johtajan kanssa ja kaikki näytti lupaavalta.

Valitettavasti tällä tarinalla ei ole kuitenkaan onnellista loppua.

Meillä ei ollut hajuakaan kuinka tämän suuren yhtiön ostoprosessit toimivat, ja olimme hankintojen kannalta väärään aikaan liikkeellä. Tajusimme, että keskustelut tulisivat väistämättä venymään ja meiltä puuttui vielä omat myyntiprosessit. Minun (Jussi) huomioni oli kokonaan klousatuissa tuotannoissa ja siinä, että saisin vastaperustetun Rulla Median jaloilleen. ison kalan kesyttäminen jäi yksinkertaisesti prioriteettilistalla taka-alalle.

Tällä tarinalla oli kuitenkin opetus. Vaikka emme koskaan klousanneet isoa kauppaa, ymmärsimme , että osasimme todella tehdä sen mitä itse myymme.

Me myymme mahdollisuuksia, avauksia, harhautuksia, nopeita syöttöjä. Myymme pelaajille tilaisuuksia tehdä maaleja. Paraskaan video tuo harvoin yksinään voittoja – myös yrityksen muut funktiot täytyy olla kunnossa.

Kun ajamme liikennettä verkkokauppaan, sivustolta pitää pystyä ostamaan. Kun tuomme tarjouspyyntöjä sisään, prospektit pitää edelleen kontaktoida. Kun saamme talentit kiinnostumaan avoimesta positiosta, jonkun pitää edelleen valita oikea ihminen tehtävään.

Tämä oli äärettömän tärkeä oppi meille, varsinkin yrityksemme alkuvaiheessa. Se valoi uskoa siihen, että olemme todellakin oikeilla jäljillä ja osaamme sen mitä olemme tekemässä. Mutta opimme myös sen, että osaamisen rinnalle tarvittaisi vielä oikea yritys.

Jos kaipaat apua videotuotannossa, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan ja selvitetään voimmeko jotenkin auttaa teidän menestystänne videoilla.

Haluatko oppia myymään videolla? Lataa opas MYY VIDEOLLA tästä linkistä.