Videot someen – Instagram, Facebook ja YouTube

 
 
instagram-video

Tässä artikkelissa kerromme, mitä kannattaa ottaa huomioon kun suunnittele ja julkaiset videoita somekanavissa. Keskitymme artikkelissa useimmille yrityksille tärkeimpiin somekanaviin, Facebookiin, Instagramiin ja YouTubeen.

Instagram-videot

 • Feedissä julkaistavan videon maksimimitta on minuutti. Tarinoissa (Instagram Story) julkaistavan mainoksen maksimimitta on 15 sekuntia. Pidä huoli, ettei viestisi ylitä tätä aikarajaa.

 • Tekstitä aina kaikki videot, koska moni katsoo videosi ilman ääniä.

 • Suosi nopeita leikkauksia kuvasta toiseen, etenkin videon alussa, ja mene suoraan asiaan. Kilpailu yleisön huomiosta on Instagramissa äärimmäisen kovaa. Laahaavia videoita on aivan turha edes julkaista alustalla, koska heti kun katsojan mielenkiinto lakkaa, hän äänestää etusormellaan ja siirtyy eteenpäin.

 • IGTV ei ainakaan vielä kerää kummoisia katsojalukuja. Syväluotaavammat videot on edelleen järkevintä julkaista ensisijaisesti YouTubessa.

 • Videot kannattaa julkaista 4:5-kuvasuhteella, pystysuunnassa, jolloin ne vievät näytöltä mahdollisimman paljon pinta-alaa ja tulevat todennäköisemmin huomatuksi. Me temme kaikki Instavideot ja -kuvat koossa 1080 x 1350 px.

Facebook-videot

 • Facebook on nykypäivän töllötin. Ihmisten käyttäytyminen Facebookissa muistuttaa paljolti kanavasurffailua. Kun haluat saada surffailijan huomion, mene asiaan välittömästi.

 • Olemme tottuneet kertomaan tarinoita niin, että tarinan mehukkain osa tulee lopussa. Se toimii valkokankaalla, mutta ei Facebookissa. Ani harva katsoo videoitasi loppuun, joten ajoita tarinan mehukkain ja tärkein osa mielellään videon alkuun.

 • Facebook on optimaalinen lyhyille, noin minuutin mittaisille videoille. Pidemmätkin videot saattavat toimia ajoittain hyvin, mutta erityisesti näissä ota huomioon kaksi aiempaa kohtaa.

 • Lisää videoon aina toimintakehote. Facebook on optimaalinen kanava ohjata liikennettä eteenpäin tai osallistaa yleisöä. Tee videossasi kristallinkirkkaaksi, mitä haluat katsojan seuraavaksi tekevän.

 • Älä aliarvioi tekstin osuutta! Videon saateteksti on aivan yhtä tärkeä osa postausta kuin itse videokin. Käytä siis aikaa tekstin työstämiseen. Kerro lyhyesti mistä on kyse, ja muista lisätä myös tekstiin toimintakehote.

YouTube-videot

 • YouTube on maailman toiseksi yleisin hakukone heti Googlen jälkeen. Kilpailu Tubessa ei ole kuitenkaan niin ankaraa kuin Googlessa. YouTube-videolla on edelleen helpompaa päästä Googlen etusivulle verrattuna tekstisisältöön.

 • Mieti millä hakusanoilla haluat videosi löytyvän. Pidä huolta, että käytät hakusanoja itse videossa sekä sen otsikossa, tageissa ja kuvauksessa. Kommentointi, tykkäykset ja videon upotukset verkkosivuille nostavat myös videon näkyvyyttä hakutuloksissa.

 • YouTube suosii pitkiä videoita, aivan kuten Google suosii pitkiä tekstejä. Katseluminuuttien perusteella YouTube arvioi kuinka hyvin videosi vastaa hakutermejä. Pitkään videoon kertyy yksinkertaisesti enemmän katseluminuutteja, jos ihmiset sitä katsovat. YouTubeen sopii erityisesti informatiiviset, noin 10 minuuttia kestävät videot.

 • YouTube-mainoksissa sen sijaan esitä asiasi mahdollisimman vikkelään. Viiden sekunnin jälkeen katsoja voi ohittaa videosi, eli kiteytä pointtisi aina näiden ensimmäisten katkeamattomien sekuntien aikana!

Kaipaatko sparria somevideoissa tai tekijää videollesi? Ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan kuinka voimme auttaa sinua menestymään videoilla.