VIDEOTUOTANTO: KUINKA PÄÄSEN ALKUUN?

 
 
videotuotanto-kuinka-paasen-alkuun-1200x801.jpg
 
 

VIDEOTUOTANTO: KUINKA PÄÄSEN ALKUUN?

Tässä artikkelissa tulen käymään läpi muutamia perusseikkoja, jotka huomioon ottamalla pääset alkuun videotuotannossa. Ensialkuun on kuitenkin syytä vastata kysymykseen, miksi kenenkään ylipäätään kannattaa tehdä videoita?

Videoita katsellaan tänä päivänä enemmän kuin koskaan aiemmin ja suunta näyttää olevan vain ylöspäin. Suurin osa meistä katselee päivittäin tai lähes päivittäin videoita sosiaalisessa mediassa; YouTubessa, Facebookissa, Instagramissa, jne. On ennustettu, että vuonna 2019 videoiden katselu haukkaa jopa 80 prosentin siivun kaikesta internetissä tapahtuvasta liikenteestä.

Videoiden katselusta on julkaistu monenlaisia tilastoja – alla näistä muutamia otteita:

  • Videon lisääminen sähköpostikampanjaan voi lisätä klikkausten määrää 200–300 %.

  • Videon lisääminen laskeutumissivulle voi parantaa konversiota jopa 80 %.

  • Kuluttajista yhdeksän kymmenestä on sitä mieltä, että tuotevideo auttaa ostopäätöksen tekemisessä.

  • 64 % kuluttajista ostaa todennäköisemmin tuotteen internetistä, kun on katsonut siitä videon.

  • Yritysten päättäjistä 59 % katsoisi mieluummin videon kuin lukisi artikkelin samasta aiheesta.

  • Kolmasosa ihmisten verkossa käyttämästä ajasta kuluu videoita katsellen.

  • YouTuben mukaan videoiden kulutus mobiililaitteissa kaksinkertaistuu vuosittain.

Näin tiedeorientoituneen ihmisen näkökulmasta monet näistä luvuista vaikuttavat enemmän kertaluontoisilta case-esimerkeiltä kuin toistettavilta tieteellisiltä tuloksilta. En siis väitä, että asiat toimisivat yksiselitteisesti aina yllä olevan tavoin.

Mutta olipa totuus mikä tahansa, yksi asia on varmaa ja se on, että videoiden merkitys markkinoinnissa ei ole ainakaan hiipumassa. Tulevaisuudessa videon merkitys tulee olemaan entistä tärkeämpi yritysten markkinoinnissa.

MISTÄ LIIKKEELLE VIDEOTUOTANNOSSA?

Videon julkaiseminen ei automaattisesti takaa tuloksia, vaan sisällön tulee olla myös laadukasta. Toisin sanoen videon tulee olla relevantti katsojalle, eli sen tulee tuottaa arvoa. Video voi olla opetuksellinen, humoristinen, koskettava, maailmankatsomusta avartava, tiedottava tai jotain muuta. Pointti on, että katsoja aidosti hyötyy videon katsomisesta.

Videota suunnitellessa on tärkeää miettiä, mihin sillä pyritään ja ketä sillä halutaan tavoittaa. Haluammeko kerätä liidejä ja ohjata katsoja jättämään yhteystietonsa? Haluammeko, että katsoja ostaa välittömästi tuotteesi tai palvelusi? Haluammeko haravoida videon avulla kiinnostuneita asiakkaita markkinoinnin jatkotoimenpiteitä varten? Haluammeko brändätä eli rakentaa ja vahvistaa tiettyä mielikuvaa yritystäsi?

Toisaalta videon kohderyhmä ei aina koostu yksin asiakkaista, vaan kohderyhmää voivat olla myös yrityksesi työntekijät. Niinpä voimme kysyä myös, haluammeko videon avulla sitouttaa yrityksesi työntekijöitä yhteiseen kulttuuriin ja tarinaan? Tai haluammeko opettaa henkilöstöllesi, kuinka asiakkaitasi palvellaan?

Kaikki lähtee liikkeelle ideasta: mitä haluamme, että tapahtuu, ja kenet haluamme tavoittaa?

Hyvällä videolla voimme siis puhutella niin asiakkaitasi kuin yrityksesi henkilöstöä. Tietysti lopullinen tavoite on aina, että toivotulla aikajänteellä video tuottaa enemmän euroja kassaasi kuin sen tuotantoon on investoitu. Mutta kassavirta on seurausta juuri yllämainittujen ”välitavoitteiden” toteutumisesta.

MITEN EROTTUA VIDEOLLA?

Kuten sanottu, videoiden määrä ja kulutus lisääntyy koko ajan. Millainen video sitten toimii markkinoinnissa ja miten yrityksesi voi erottua massasta?

Monenlaiset videot toimivat. Me olemme erikoistuneet dokumentaariseen videoon, jossa esiintyvät yrityksesi aidot asiakkaat ja työntekijät. Uskomme, että kun tuote tai palvelu on hyvä, yksi parhaita keinoja markkinoida sitä on dokumentoida kiinnostavalla tavalla, kuinka tuotat arvoa asiakkaillesi (tai työntekijöillesi).

Tässä tapauksessa erottautumistekijän muodostavat siis ihmiset, te, yrityksesi aidot työntekijät ja asiakkaat. Meidän tuotannoissamme ei pyöri näyttelijöitä ja kulisseja, vaan kerromme aidoista kohtaamisista, tarinoista ja ihmisistä.

En väitä, että video olisi ainoa toimiva tai yksiselitteisesti paras markkinointiväline. Videot, kuvat, teksti, audio… Kaikenlainen media toimii markkinoinnissa. Jollekin yritykselle sopii parhaiten blogi, toiselle podcast, kolmannelle video. Kaikenlaisesta viestinnästä on hyötyä markkinoinnissa ja oma näkemykseni on, että kaikenlaista viestintää kannattaa myös kokeilla. Sama pätee videoon. Myös videotuotannossa on löydettävä oma tyyli ja muoto viestiä.

Nykyään meistä jokaisella on taskussaan videokamera – puhun tietysti älypuhelimesta. Älypuhelimella pääset jo alkuun: laita kamera päälle ja haastattele tyytyväistä asiakastasi tai intohimoista työntekijääsi. Kerro mistä yrityksesi tai ideasi lähti liikkeelle ja mitä haluat saavuttaa.

Jos haluat apua videotuotannossa tai nostaa videomarkkinointisi ammattimaiselle tasolle, ota rohkeasti yhteyttä niin selvitetään millainen video voisi palvella parhaiten yrityksesi myyntiä.