YRITYKSEN YOUTUBE -VIDEOT

 
 
YRITYKSEN YOUTUBE -VIDEOT
 
 

YRITYKSEN YOUTUBE -VIDEOT

Youtube on jatkuvasti tärkeämpi osa yritysten mediapalettia. Käyttäjämäärien kasvu ja videoformaatin suosio ohjaavat yrityksiä tekemään enemmän sisältöä Youtubeen. Millaista sisältöä yritysten sitten tulisi tuottaa Youtube-kanavalleen, jotta sisältö olisi hyödyllistä, sekä viihdyttävää asiakkaille ja kannattavaa kaupallisesti.

Youtube-kanavan kohdeyleisö

Ensimmäisenä yrityksen pitää tietysti miettiä mitä kohdeyleisöä lähdetään tavoittelemaan yrityksen Youtube-kanavalla. Suuret yritykset joidenka potentiaaliset asiakasryhmät ovat suuria, voivat lähteä rakentamaan Youtube-kanavaansa esimerkiksi nuorille 12-25 -vuotiaille ja toimia pitkällä tähtäimellä sitouttavasti. Näin voidaan varmistaa kanavalle tulevat suuremmat massat. Pienemmät yritykset voivat taas kohdistaa sisältönsä tarkasti tiettyyn kohderyhmään sekä aihepiireihin, koska liiketoiminta ei vaadi niin suurta massaa asiakkaita kasvaakseen. Tällöin täsmäisku oikealla kontentilla on tehokkaampi.

Karistetaan kuitenkin viimeistään tässä vaiheessa se vanhakantainen ajattelu siitä, että Youtube olisi vain nuorten kanava. Kun Hjallis Harkimolla (syntynyt vuonna 53) on Youtube-kanava, missä käydään läpi asioita venemessuista vegaaniruokaan voidaan tämä asia unohtaa.

Kolme kulmaa yrityksen Youtube-kanavalle

Karkeasti voitaisiin jaotella kolmeen eri joukkoon. 1. Viihdyttävä sisältö, 2. Opettava sisältö ja 3. Sitouttava sisältö. Tietysti nämä kaikki menevät ristiin toistensa kanssa mutta kun mietit sisällesi kulmaan voit lähteä liikkeelle näistä.

1. Yrityksen viihdyttävät videosisällöt

Tämä sopii parhaiten yrityksille jotka tekevät kuluttajatuotteita. Massiivisen informaation tuottaminen kuluttajatuotteesta turhaa kun aihepiiri ei ole ihmisille niin kiinnostava. Kevyt esimerkki tästä on Fazerin kotivideot, missä Fazer käyttää hyödykseen kotivideoita. Keksistäkin saadaan näin kevyttä ja viihdyttävää sisältöä yrityksen Youtube -kanavalle. Fazerilla on tosin on yli 600 videota kanavallaan joten sisältöä on paljon.

Toinen viihdyttävä sisältötyyppi on Traine4You:lle toteuttamamme unelmaduuni -jakso, missä katsojat päästettiin katsomaan tunnetun urheiluammattilaisen päivää. Tämä on loistava esimerkki siitä miten sisältö viihdyttää ja puhuttelee kohdeyleisöä

2. Opettavat videosisällöt

Youtube on myös erittäin iso hakukone josta etsitään vastauksia kysymyksiin ja ratkaisuja ongelmiin. Kun nimeät videosisällöt oikein saat nousemaan ne korkealle hakutuloksissa ja ratkaiset näin potentiaalisten asiakkaiden ongelmia. Fonum tekee puhelimen huoltoja kuten näyttöjen ja akkujen vaihtoja. Heidän Youtube kanavalla on paljon ohjeita siitä miten puhelinta voi huoltaa. Esimerkiksi videolla, jossa opetetaan kuinka Iphone 6 -malliin asennetaan panssarilasi on saanut yli 18 tuhatta katselukertaa. Näin yritys välittää hyödyllistä informaatiota asiakkailleen ja videot on nimetty niin, että ne varmasti löytyvät korkealta kun asiakkaat hakevat ongelmiinsa ratkaisua.

Toteutimme yhdessä Mehiläisen kanssa videon jossa kerrottiin gynekologilla käynnistä. Tästä aiheesta oli hyödyllistä tehdä video, mikä vähentää jännitystä ajanvaraukseen.

3. Sitouttava sisältö

Sitouttavalla sisällöllä tarkoitetaan sitä että osoitetaan asiakkaiden tehneen oikean valinnan ja autetaan heitä tuotteen tai palvelun kanssa. Mitä tyytyväisempiä asiakkaat ovat tehtyyn päätökseen, sitä todennäköisemmin he ostavat uudelleen tai jatkavat käyttöä. Yleisimpiä esimerkkejä tästä ovat käyttöohjeet, mitä voi tehdä käytännössä kaikista teknisistä laitteista.

Esimerkkinä voisi olla Adope Photoshop, minkä Youtube -kanavalla on kirjoitushetkellä yli 411 000 tilaajaa. Kuukausimaksullisessa palvelussa he pitävät asiakkaat tyytyväisenä tuottamalla heille jatkuvasti sitouttavaa videosisältöä, kuinka heidän ohjelmistostaan asiakkaat saavat mahdollisimman paljon hyötyä.

Toinen esimerkki sitouttamisesta on Restamax Oyj:lle kuvaamamme video, missä korostettiin vastuullisuutta. Escape JKL lopetti heillä muovipillien käyttämisen ympäristösyistä ja he halusivat viestiä siitä asiakkailleen. Tällainen sisältö yrityksen Youtube -kanavalla sitouttaa asiakkaita yrityksen arvoihin ja toimintaan.

Yrityksen Youtube -kanavan aloittamisen 5 muistisääntöä

Kun aloitat videosisältöjen ostamisen tai tuottamisen kertaa nopeasti seuraavat asiat.

  1. Miten paljon haluat ihmisten viettävän aikaasi kanavallasi

  2. Mitä toivot ihmisten saavan viettämästään ajasta

  3. Ole aito

  4. Tee aina useampi video aihepiiristä jotta viestit jatkuvuudesta

  5. Muista pyytää katsojaa tilaamaan kanavasi jotta sitoutat

Tilaa meidän Youtube -kanavamme, niin näet miten me rakennamme omaa näkyvyyttämme.