YRITYSVIDEON TEKEMINEN

 
 
kal-visuals-jilNsRuJO78-unsplash.jpg
 
 

YRITYSVIDEON TEKEMINEN

Yritysvideo kertoo tarinan keitä te yrityksen takana olette ja ketä palvelette. Yritysten olemassa olon merkitystä haetaan nykyään entistä tarkemmin. Ihmiset ovat kiinnostuneempia kenen kanssa asioivat. Yritysvideolla niin pieni kuin suurikin yritys voi olla helposti lähestyttävä ja antaa toiminnalleen kasvot verkossa.

MILLAINEN YRITYSVIDEON TULISI OLLA

Formaattiin ei ole yhtä oikeaa vastausta. Jotta ensimmäistä kertaa yrityksenne kohtaavat ihmiset saisivat kokonaiskuvan yhdestä videosta, seuraavat asiat yritysvideolla kannattaa nostaa esiin.

Ketkä, mitä, kenelle ja missä. Ihmisen muisti ei huimaa päätä kapasiteetillaan, joten katsojalle tulisi jäädä mieleen lause, mikä kuvaa yrityksenne toimintaa. Meidän Rulla Median lause olisi: ”Rulla Media tekee laadukasta dokumentaarista videotuotantoa asiakkaille käytettäväksi verkkoon.”

Esimerkiksi Mirron Linen yritysvideolta saa jo ensimmäisistä sekunneista kiinni siitä, mitä tehdään. Perheyrityksen taustaa korostetaan ja sen vaikutukset kiteytyvätkin lauseeseen: ”Me tehdään tuotteet, niin kuin itsellemme tehtäisiin kun ollaan perheyritys.”

ASIAKKAAN ÄÄNI YRITYSVIDEOON

Yritysvideo voidaan tehdä myös asiakkaan äänellä. Tämä on usein järkevääkin koska asiakkaita varten yritystoiminta on perustettu. Tällöin pystytään myös kertomaan, miten yrityksenne toiminta vaikuttaa asiakkaan toimintaan positiivisesti. Kuvituskuvalla saadaan kerrottua yrityksenne tavasta toimia. Tämä on erityisen hyödyllistä silloin, kun asiakkaana ovat ammattiostajat. He osaavat poimia videolta ne asiat, mitkä heille ovat merkitseviä.

Esimerkkinä toimii hienosti Telinekatajan yritysvideo. Ensimmäisenä videolla kerrotaan teknisillä tiedoilla, mitä ollaan tekemässä. Nämä kertovat ammattiostajalle kontekstin, missä toimitaan. Toimintatapoja, joilla Suomen johtava rakennustelineiden tekijä asiakkaitaan palvelee, kuvataan onnistuneesti kuvituskuvalla. Jokainen katsoja varmasti ymmärtää, miten keskeisessä roolissa turvallisuus heillä on.

AITOUS ON MERKITSEVÄÄ YRITYSVIDEOLLA

Sosiaalinen media ohjasi meidät kymmenessä vuodessa ymmärtämään, että videoilla tulee olla aitoina. Katsojat erottavat näyttelemisen ja sellaista kuvaa emme halua välittää sinun yrityksestäsi. Lisäksi päälle liimatut asiat paljastuvat asiakkaillesi viimeistään, jos he tekevät ostoksen sen perusteella.

Aitous saadaan mukaan parhaiten, kun kuvaaja otetaan osaksi yrityksesi päivän tekemistä. Alkukartoituksessa käydään läpi ne asiat, jotka halutaan nostaa esiin yritysvideolla, mutta kuvauspäivänä kuvaaja on osa työympäristöä tuoden asiat esiin sovitusti, mutta aidosti asiakkaan silmistä. Tärkeintä on, että kamera käy jatkuvasti, koska pienistä asioista nousee esiin yrityksen luonne ja tapa toimia.

Loistavana esimerkkinä tästä toimii Ostefysio Laapaksen video. Jokainen katsoja pystyy aistimaan, miten helposti lähestyttävästä ja luonnonläheisestä yrityksestä on kyse. Nämä asiat nousivat esiin jo suunnittelupalaverissa ja kuvauspäivänä annoimme kameran käydä joka hetken.

Lisää esimerkkejä löydät referenssisivultamme

KAUANKO YRITYSVIDEON TEKEMINEN KESTÄÄ?

Kun videotuotantoa lähdetään suunnittelemaan on merkitseviä asioita kuvauspäivien määrä, sijainnit joissa kuvataan, yritysvideon kesto sekä haastattelujen määrä.

Yhden toimipisteen kuvaukset saadaan hyvin useasti toteutettua yhdellä kuvauspäivällä ja tällöin voidaan tähdätä maksimissaan 5 minuutin videoon. Jos haastatteluosuudet ovat pitkiä voi videon pituus kasvaa. Muistettava on kuitenkin se, että pitkät haastattelukohtaukset eivät välttämättä palvele asiakasta, joka vasta tutustuu yritykseenne ja näin haluaa selkeän kokonaisuuden itselleen aikaisemmin käydyssä kuka, mitä, kenelle ja missä -muodossa.

Yrityksen kokoluokan kasvaessa tulee toimipisteitä enemmän, mikä kasvattaa kuvauspäivien määrää. Nyrkkisääntönä voidaan pitää kuitenkin, että yritysvideo saadaan toteutettua kolmessa kuvauspäivässä suuremmallekin yritykselle.

Pörssiyhtiötason yrityksille yritysvideoissa on tietysti vielä huomioitava, että videot voidaan tehdä työntekijöille, asiakkaille tai yhteistyökumppaneille eri kulmista, eikä järkevän kokonaisuuden saavuttamiseksi näitä voida usein yhdistää kokoluokasta johtuen.

Meidän kuvauspäivien hinnat löydät etusivultamme.

5 VINKKIÄ VIDEON HYÖDYNTÄMISEEN

Kun sinulla on valmis yritysvideo käsissäsi, niin käytä se ainakin seuraavilla tavoilla.

  1. Varmista, että löydyt YouYubesta yrityksen nimellä haettuna. Youtube on maailman toiseksi suosituin hakukone. Kun nimeät videon oikein nousee se aina korkealle, kun yritystäsi haetaan. Koska Google ja YouTube kuuluvat samaan yritykseen, nostaa myös Google tällöin videosi korkealle hakutuloksissa yrityksesi nimellä haettaessa.

  2. Upota video Vevrkkosivuston Tietoa yrityksestäsi -osioon tai etusivulle. Videon kuluttaminen on paljon nopeampaa kuin tekstin. Kun potentiaalinen asiakas saapuu verkkosivuillesi saa hän nopeasti kokonaiskuvan yrityksestäsi katsomalla videon.

  3. Kiinnitä video Facebook-sivun yläpalkkiin. Teet Facebook-markkinointia ja ohjaat näin ihmisiä myös Facebook-sivullesi. Pystyt kiinnittämään yritysvideon Facebook-sivulle niin, että sinne saapuvat ihmiset näkevät sen ensimmäisenä.

  4. Upota video myyntisähköposteihin. Esimerkiksi B2B-markkinassa yritysvideo toimii hyvin sähköpostin lopussa esittelemässä yritystäsi kontaktoidulle potentiaaliselle asiakkaalle. Näin potentiaalinen asiakas saa enemmän tietoa yrityksestäsi.

  5. Sosiaalisen median uudelleen markkinoinnissa (remarketing) videosta on paljon hyötyä. Ihmiset, jotka ovat vierailleet verkkosivullasi voidaan tavoittaa uudestaan hyödyntämällä uudelleen markkinointia. Näin vielä harkitsevat asiakkaat saavat lisätietoa teidän yrityksestänne.

Kaipaatko lisätietoa videotuotannosta tai haluatko kuulla, kuinka videota voisi hyödyntää sinun yrityksesi markkinoinnissa? Ota yhteyttä niin pidetään maksuton suunnittelupalaveri.

 
 
 
Previous
Previous

RAKENNUSALAN YRITYS – MILLAISIA VIDEOITA KANNATTAA TEHDÄ?

Next
Next

YRITYKSEN YOUTUBE -VIDEOT