ASIAT JOTKA OVAT TÄRKEITÄ YRITYSVIDEOISSA VUONNA 2019

 
 
 
 

ASIAT JOTKA OVAT TÄRKEITÄ YRITYSVIDEOISSA VUONNA 2019

Alustat muuttuvat ja kulutuskäyttäytyminen elää – videontuotanto tietysti niiden mukana. Mitä teidän yrityksen pitää ottaa huomioon suunnitellessanne yritysvideota vuonna 2019?

Tässä 5 nopeaa muistettavaa asiaan.

VIESTI LÄPI ILMAN ÄÄNTÄ

Videoita on äärimmäisen helppo kuluttaa vuonna 2019. Tilastokeskuksen mukaan 94 % alle 55-vuotiasta omistaa älypuhelimen. Suurimassa osassa puhelimista on Full HD -resoluutiota vastaavat näytöt, joten hyvälaatuista videomateriaalia voi kuluttaa missä vain. Vastaavasti netti nopeutuu koko ajan, mikä mahdollistaa laadukkaamman videon katselun.

Nopealla katsauksella kadulla huomaat kuitenkin, että suurin osa ihmisistä ei pidä kuulokkeita korvillaan jatkuvasti. Häveliäs suomalainen ei myöskään laita bussissa videon ääntä päälle.

Riippuen mitä lähdettä tarkastelee, noin 41–85 % ihmisistä katsoo videot ilman ääntä. Facebook suosittelee myös, että videot suunnitellaan niin, että niiden viesti on ymmärrettävissä ilman ääntä.

TUOTE- JA PALVELUVIDEOT OVAT YHÄ TÄRKEÄMPIÄ

Googlella on melko lailla täydellinen tietämys ihmisten informaationhausta verkossa. Google ja YouTube ovat kaksi maailman suurinta hakukonetta. Google onkin havainnut, että nykyisin jopa 50 % ihmisistä katsoo tuotteesta tai palvelusta videon ennen ostopäätöksen tekemistä, jos se on mahdollista.

Kysymys kuuluu, onko teidän yrityksellänne videot tuotteista ja palveluista helposti ihmisten löydettävissä?

Alla esimerkkinä palveluvideo, jonka toteutimme 24rentille.

VIDEO RAKENTAA LUOTTAMUSTA

Henkilökohtaista myyntityötä ei voita mikään, mutta heti seuraavana myyntiä tukee video. Referenssi on arvokas videolla kerrottuna, kun katsoja pääsee näkemään toisen asiakkaan, tuotteen käytössä sekä kuulemaan palautteen. Samoin myyjään luotetaan enemmän videon välityksellä kuin pelkän tekstin.

Voit tehdä asiasta testin. Olet lukenut tekstin tähän saakka, mutta katsomalla vlogin alta luotat varmasti meihin enemmän.

NELIÖ JA PYSTYKUVA

Jo ensimmäisessä kohdassa kävimme läpi miten puhelimen käyttö on kasvanut ja muuttanut videotuotantoa. Toinen ja ehkä vielä radikaalimpi muutos koskee perinteistä laajakuvasuhdetta 16:9. On kaikkea muuta kuin mukavaa katsoa pystyssä olevalta näytöltä laajakuvaa. Se, että ihminen käätäisi näyttöä, kun ei ole ollut etsimässä juuri sinun videotasi, vaatii melko koukuttavan lähdön.

Optimoi siis sosiaalisen median (kuten Facebook ja Instagram) kampanjoiden videot kuvasuhteelle 1:1 tai jopa 4:5. YouTube-videoissa pitäydy kuitenkin perinteisessä 16:9 kuvasuhteessa toistaiseksi.

Jos luet tätä tekstiä puhelimellasi, testaa tätä avaamalla alla oleva video ja vertaa sitä edelliseen videoon. 4:5-pystykuva ei vaadi puhelimen kääntämistä. Lisäksi se haukkaa puhelimen ruudulta enemmän pinta-alaa, mikä kiinnittää todennäköisemmin nettisurffailijan huomion.

VIDEO ON MEGATRENDI

Kuten Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on sanonut CNBC:n haastattelussa: video on megatrendi ja ihmiset siirtyvät yhä enemmän videoiden kuluttajiksi sekä seuraamaan yritysten videosisältöjä, kunhan ne ovat laadukkaita.

Referenssit sivultamme löydät millaisia sisältöjä me teemme asiakkaillemme ja Youtube-kanavalta löydät vlogimme, mistä varmasti on hyötyä, kun suunnittelet omia videosisältöjäsi.

Jos haluat apua videotuotannon suunnittelussa ja toteutuksessa, jätä yhteydenottopyyntö niin autamme sinua.