VERKKOKAUPAN VIDEOTUOTANTO – OPETA ASIAKASTASI VIDEOLLA

 
 
bruno-cervera-azsk_6IMT3I-unsplash.jpg
 
 

VERKKOKAUPAN VIDEOTUOTANTO – OPETA ASIAKASTASI VIDEOLLA

Verkkokauppa voi skaalata videolla sitä työtä, mitä myyjä tekee kivijalkaliikkeessä. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka se tapahtuu.

Verkkokaupan tehtävä on tehdä ostamisesta helppoa. Mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Ostoskorin hallinta ja maksutapahtumien sulavuus ovat kaiken A ja O, mutta sen lisäksi verkkokaupan täytyy tarjota asiakkaalle kaikki tarvittavat tieto ostopäätöksen tekemiseen.

Pitkään on puhuttu ilmiöstä, jossa ihmiset vertailevat tuotteita kivijalkaliikkeissä, mutta ostavat tuotteet lopulta kotona verkkokaupassa joko edullisemman hinnan vuoksi tai siksi, että ostopäätös konkretisoituu vasta kotona. Toisaalta ilmiö kielii myös siitä, ettei asiakas onnistu ehkä tekemään luotettavaa vertailua verkkokaupassa.

Verkkokauppiaan tulisi tarjota tuotteistaan ja niiden käytöstä niin perusteellinen kuvaus, ettei asiakkaan tarvitse tehdä vertailua kivijalkaliikkeessä. Tässä tehtävässä video on erittäin varteenotettava formaatti.

Video sopii verkkokauppaan seuraavista syistä:

  • Asiakkaalle voidaan konkreettisesti näyttää ja kertoa mistä tuotteessa on kyse.

  • Video pyörii hyvin kaikilla laitteilla ja sitä on kaikenikäisten helppo katsoa.

  • Videolla voidaan näyttää esimerkkiä.

CASE NORDIC HAIR HOUSE

Kun kyse on hiustuotteista, asiakas on yleensä asiantuntijan armoilla. Tuotteita ja brändejä löytyy enemmän kuin lyhyellä matematiikalla kykenee laskemaan ja tuotteiden ainesosaluettelot ovat kuin viesti ulkoavaruudesta. Kauppiaan kannalta se tarkoittaa loputtomia tunteja asiakaspalvelua ja asiakkaan opettamista, kerta toisensa jälkeen.

Kesällä 2018 avattu hiustuotteiden verkkokauppa Nordichairhouse.com halusi skaalata asiakaspalvelua tuottamalla videoita verkkokauppaansa. Pyrkimyksenä oli, että jokaisesta tuoteryhmästä ja tuotteesta löytyy asiakasta palvelevaa tietoa videomuodossa.

Asiakkaalle haluttiin opettaa mistä eri tuotemerkeissä on kyse ja kenelle mikäkin tuote sopii. Tuotteiden erityisominaisuudet haluttiin nostaa esiin, jotta hiuksistaan välittävän asiakkaan olisi mahdollista tehdä valistuneita ostopäätöksiä.

Niinpä he ottivat meihin yhteyttä.

Lähdimme toteuttamaan tuotantoa. Kuvaukset järjestettiin Turussa verkkokauppiaiden parturikampaamossa. Videoiden toteutuksessa hyödynnettiin yrittäjien – Juhan ja Timon – pitkää kokemusta ja koulutustaustaa alan tuotteista.

Kuvauspäivän aikana kuvasimme kaiken kaikkiaan 67 esittelyvideota(!), mikä käsitti koko verkkokaupan tuotekatalogin sen julkaisuajankohtana heinäkuussa.

Yrittäjä ja verkkokauppias Timo Saari kommentoi:

”Videoilla saimme tuotua juuri niitä asioita esiin, mitä hiustuotteiden verkkokaupasta meidän mielestämme puuttui, eli ammattimaisuutta ja tuotteisiin syventymistä. Pidämme videoita tärkeänä syynä siihen, että Nordichairhouse.comin konversioprosentti on ollut alusta asti loistavalla tasolla.”

LYHYESTI

  • Verkkokauppiaan kannattaa hyödyntää videota asiakkaan opettamisessa. Videolla voidaan jakaa samalla tavalla tietoa kuin myyjät tekevät kivijalkaliikkeissä.

  • Videolla voi konkreettisesti osoittaa ja esimerkkien kautta näyttää, mistä tuotteissa on kyse ja kuinka niitä käytetään.

Mikäli kaipaat apua verkkokauppasi videotuotannossa, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Toimimme pääkaupunkiseudulla, mutta liikumme kevyesti ympäri Suomen.